dinsdag 8 september 2015

Appelplaatkoek



Appelplaatkoek
Recepte via Nieke!

• 500 gram zelfrijzend bakmeel
• 200 gram havermout
• 400 gram margarine
• 400 gram lichte basterdsuiker
• 1200 gram appels (elstar) geschild
• Kaneel


Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bakmeel, havermout en suiker in schaal doen.
Boter smelten en daarna toevoegen en mengen. 
2/3 deel verdelen over de bakplaat (bakplaat bekleed met bakpapier). Appels schillen en in blokjes of schijfjes snijden en mengen met kaneel en verdelen over deeg. 
De rest van het deeg verkruimelen over de appel. 
Zorg dat vooral de zijkanten bedekt zijn met deeg; daar verbranden de appels het snelst.
60 minuten bakken in de oven. (Eerst 50 min en dan kijken of langer nodig is)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen