Vrij naar allerhande, wel veeeel lekkerder dankzij Karin ;-)
Bodem recept
Halve bloemkook
125 g blauwe kaas
4 eiren
250 ml creme fraiche
200 g hamblokjes
3 bosuitjes
Verwarm de oven op 180 °C.
Snijd de bloemkool in roosjes en breng een pan water aan de kook.
Kook de roosjes in 6 min. gaar. Giet de bloemkool af, laat afkoelen en
verdeel over de (voorgebakken) bodem.
Bak hamblokjes even samen met de bosuitjes. Schenk ze vervolgens over de bloemkool. Verkruimel de kaas over de bloemkool. Klop de eieren los met creme fraiche, peper en zout en schenk in de quichevorm. Bak ca. 45 min.
goudbruin en gaar.
maandag 30 november 2015
vrijdag 20 november 2015
Linzen met spek, ui en appel
Bron: vrij naar Hak
Ingrediënten
- 150 g linzen (blond)
- 125 g magere gerookte spekblokjes of -reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 appels, zoetzuur, in stukjes
- 1 bakje cherrytomaatjes
- Kook de linzen gaar in ca. 30 min. en bak de spekjes langzaam uit (in hun eigen vet) tot ze knapperig zijn. Voeg de ui toe en laat 2 min. fruiten. Doe de appelblokjes erbij en fruit nog eens 2 min. Voeg de linzen toe en laat het geheel 5 min. opwarmen. Snij intussen de cherrytomaatjes in tweeën. Doe de tomaatjes erbij in de pan en warm nog even door op laag vuur.
Abonneren op:
Posts (Atom)