dinsdag 21 juni 2011

Franse kip met champignons


Het is 10 min werk en je hebt een fantastisch gerecht op tafel! Ik heb het geleerd tijdens mijn verblijf in Frankrijk als een au-pair. Het is inmiddels 14 jaar geleden maar dit recept blijft mijn all-times favourite of favoris de tous les temps ;-)



Voor 2 personen

1 (bio) kipfilet in kleine stukjes
1 standaard bakje champignons
1 klein bakje crème fraiche a 125 ml
150 g rijst
200 g boontjes/erwtjes of sugar snaps. Ik kies meestal voor sugar snaps!

Terwijl rijst wordt kookt: bak de stukjes kip goudbruin. Daarna voeg je gesneden champignons en paar minuten later boontjes/erwtjes of sugar snaps  toe.
Zout en peper naar smaak en op het laatst een bakje crème fraîche erbij, eventjes meekoken.

Alles op de rijst leggen en klaar.

1 opmerking:

  1. O lekker weer! Is dit voor 2 personen of 1? Ik wil telkens voor 2 dagen maken is weer 1 dag minder koken en toch gezond eten hihi :-)

    BeantwoordenVerwijderen