maandag 27 juni 2011

Kip met pasta volgens Janneke Vreugdenhil



Het is mijn favo kip!! Ik heb het heel klein beetje aangepast ;-)
Voor 2 personen

2 (biologische) kippenbouten
1 (onbespoten) citroen
olijfolie
6 tenen knoflook, ongepeld
naalden van 4 takjes rozemarijn
grof zeezout
80 gram pasta per persoon ( het liefst pijpjes)
een bosje (platte) peterselie

Verwarm de oven op 200 graden. Leg de kippenbouten in een ovenschaal. Snijd de citroen in kwarten en knijp een van die kwarten uit boven de kip. Stop de stukken citroen tussen de kip.

Voeg ook de hele, ongepelde (!) knoflooktenen en de rozemarijn, besprenkel gul met olijfolie en bestrooi met grof zeezout.

Schuif de kip 60 minuten in de oven, tot het vel mooi bruin en krokant is en het vlees gaar. Kook intussen de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking.

Neem de kippenbouten uit de schaal en doe er de uitgelekte pasta in.  Vervolgens moet je alle citroenparten nog uitknijpen – net als de knoflooktenen. Schep alles goed om, zodat het geurige braadvocht aan de pasta gaat hangen.

Hak de peterselie grof en hussel eveneens door de pasta. Serveer de pasta met de kippenbouten erbovenop.

Lekker mes sla/salade erbij

1 opmerking:

  1. Hee wat gek ik dacht dat je op een conferentie was, je bent toch niet aan het spijbelen hè hahahahahah!
    Super bedankt ik ga hem zaterdag maken, fingers crossed!

    BeantwoordenVerwijderen