vrijdag 21 oktober 2011

Daging rendang

Aantal personen: 4
Een indonesisch, lekker pittig gerecht.

Ingrediënten
Ong 1kg doorregen rundvlees in stukken
1 flinke ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, fijn
1 stukje gemberwortel, ca 5 cm, fijngeraspt
5 cm laos
1 thl sambal oelek
2 stengels citroengras
2 eetl bruine suiker
ong 2 dl warm water
1 rode peper
1 blik kokosmelk
zout
olie

Voorbereiding
Maal de gember met de knoflooktenen, de peper en de sambal met een eetlepel warm water in een hakmolen tot een dikke pasta en roer die door het vlees. Bak het vlees aan in de olie.

Bereidingswijze
Doe de gesneden ui in de pan. Meng 2 stengels citroengras met het warme water, het blik kokosmelk, de kruiden en de bruine suiker. Doe dit in de pan.
Laat ong 2,5 uur op laag vuur stoven.

Serveertips
Lekker met rijst, kroepoek en boontjes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen