dinsdag 18 oktober 2011

Pasta met grote garnalen met broccoli-pestosalade

2 personen
160 g pasta
Broccoliroosjes van 1 broccoli
4 el  groene pesto
1 el citroensap
1 teentje knoflook
2 el roomboter
200 g grote gepelde garnalen
1 pot blokjes gepelde tomaten
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.
Kook de broccoliroosjes 3 min. in kokend water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Meng de pesto ondertussen in een grote schaal met het citroensap en 3 el koud water.
Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit roomboter in een grote koekenpan en roerbak de garnalen 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Giet de gepelde tomaten erdoor + 2 el pesto en warm alles 5 min. door. Schep de warme pasta erdoor. Wat zout en peper erbij (ook soms suiker).
Voeg de broccoli aan de pestodressing in de schaal toe en meng de salade goed door elkaar.
Verdeel de pasta over 2 warme diepe borden en serveer de broccoli er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen