vrijdag 21 oktober 2011

Stifado

Voor 4 mensen:

Ingrediƫnten
800 g runderlappen
4-5 el olijfolie
5 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
250 g sjalotjes
Bosje bosuitjes
50 ml rode wijn
½ dl rode wijn azijn
2-3 lepels ras-el-hamout
3-4 takjes rosemarijn
2 laurierblaadjes.
vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
1 klein blikje tomatenpuree.
50 g boter.
ong. 10 gedroogde tomaten op olie, in stukjes gesneden
Scheutje Worcestershire sauce.
plusminus 300 ml water

Voorbereiding
Voordat ik aan de Stifado begin zet ik alles klaar, kleine schaaltjes met de kruiden,weeg de boter af, pers de
knoflook uit, meet water en wijn alvast af. Pel de sjalotjes en als ze te groot zijn snijd ik ze doormidden en
snijd ik vast het vlees in niet te kleine dobbelstenen.

Bereidingswijze
Doe de olijfolie in de koekenpan of juspan en bak het vlees op matig vuur rondom bruin.
Voeg dan al roerende de kruiden en de knoflook toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet de azijn en rode wijn toe en laat het ongeveer 2 -3 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de tomaten uit blik, de gedroogde tomaten ,tomatenpuree en de Worcestershire sauce toe.
Voeg verder het water toe en let erop dat het vlees onderstaat.
Leg de sjalotjes  en kleine bosuitjes in zijn geheel boven op het vlees en daarop de boter. Deksel op de braadpan voor ong. 2,5 uur.
Serveertips
Wij eten er een gemengde sla bij met tomaatjes, en gebakken rosemarijn aardappeltjes.
Het is ook lekker met rijst. Sperzieboontjes smaken hier ook uistekend bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten