Bron: Janneke Vreugdenhil, kookblog Etenenzo
Een variatie op snert
Voor 4 – 6 personen:
2 teentjes knoflook
2 winterwortels
3 stengels bleekselderij
1 prei
2 eetlepels olijfolie
150 gram rookspekreepjes
½ - 1 theelepel chilivlokken
1 blikje (140 gram) tomatenpuree
2 liter bouillon of water
300 gram oranje linzen
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 slagersrookworst
Pel
de knoflooktenen en snipper ze. Maak de groente schoon en snijd alles
klein. Verwarm de olijfolie in een soeppan op matig vuur en bak hierin
rustig het spek uit. Voeg de knoflook en chilivlokken toe en fruit een
minuutje mee. Voeg ook de winterwortel, bleekselderij en prei toe. Nu
mag het vuur iets hoger. Fruit de groenten al omscheppend een paar
minuten tot ze wat kleur krijgen. Doe de tomatenpuree in de pan en bak
nog enkele minuten om de blikkerige smaak kwijt te raken. Schenk dan de
bouillon of het water in de pan. Voeg de (ongeweekte) linzen , het takje
rozemarijn en het blaadje laurier toe en breng alles aan de kook. Draai
het vuur laag, leg een deksel schuin op de pan en laat de soep ongeveer
1 uur koken. Het is de bedoeling dat de linzen stuk koken. Wel de
rookworst volgens de instructies van de slager – meestal moet dit 15 –
20 minuten in net niet kokend water. Snijd de worst in plakjes en roer
ze door de soep. Proef en maak de linzensoep pittig op smaak met zout en
versgemalen peper. Lekker met warm stokbrood, maar met roggebrood en
katenspek kan ook.Een variatie op snert
Voor 4 – 6 personen:
2 teentjes knoflook
2 winterwortels
3 stengels bleekselderij
1 prei
2 eetlepels olijfolie
150 gram rookspekreepjes
½ - 1 theelepel chilivlokken
1 blikje (140 gram) tomatenpuree
2 liter bouillon of water
300 gram oranje linzen
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 slagersrookworst
Geen opmerkingen:
Een reactie posten