zaterdag 12 januari 2013

Spicy rode bieten en gember soep

Ik heb het combinatie van rode biet en gember in de Schouw Kuuroord leren kennen en ik was meteen verliefd! Hier een recept (bron: http://www.jamieoliver.com, aangepast):
 
5 tot 6 rauwe rode biet - in blokjes gesneden (kan gekookt, die kan je in de biowinkel kopen en zijn prima!)
2 pastinaken - in blokjes gesneden
1/2 stengel bleekselderij - in blokjes gesneden

1 zoete ui, gesnipperd 
1-2 cm verse gember, geraspt en hoeveelheid afhankelijk van hoe spicy je wilt het hebben
1 laurierblad 

1/2 liter (bio)bouillon, kan uit een bouillonblokje
1 teentje knoflook geplet
1 citroen
150 ml crème fraîche
goede scheut olijfolie

1 lepel boter of ghee
croutons en zonnebloempitten te garneren

Smelt boter in olijfolie. Bak de gesnipperde ui, selderij, pastinaak, gember en knoflook. Daarna voeg de rode bieten, laurier en bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Laat het even afkoelen en pureer met een staafmixer. Voeg vervolgens het citroensap toe en roer goed. Aan het einde voeg nog een paar lepels crème fraîche toe. Serveer warm met croutons en geroosterde zonnebloempitten voor een beetje crunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen