zondag 10 februari 2013

Risotto met gerookte zalm en feta


Voor 2 personen:  

125 g risotto rijst (ik meet altijd 2 bergvuisten p.p.) 
30 g ricotta 
2 eetlepels van blokjes feta
100g gerookte zalm in dunne reepjes
verse bieslook, fijngehakt (hoeveelheid naar smaak) 
1 ui, gesnipperd 
1 teentje knoflook, uitgeperst 
1 glas witte wijn 
1-2 (bio) bouillonblokjes voor 750 ml bouillon (groente of vis, naar smaak) 
25 g geraspte Parmezaanse kaas
1 scheutje olijfolie + een beetje boter voor bakken 

Bak de gesnipperde ui in een beetje olijfolie + boter. Voeg knoflook en rijst toe. Roer op een laag vuur tot de rijst enigszins doorschijnend wordt. Voeg dan de witte wijn toe en meng opnieuw totdat deze door rijst opgenomen wordt.
Schenk bouillon elke keer beetje bij beetje bij de rijst toe, wacht elke keer tot dat vloeistof helemaal geabsorbeerd wordt. Herhaal dit tot de rijst gaar is.  
Zet je borden voor even in de oven zodat zij lekker warm worden.Wanneer de rijst gaar is, haal hem van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en ricotta toe. Voeg een paar plakjes gerookte zalm toe en meng opnieuw.
Leg 1 eetlepel van blokjes feta per boord om een "bedje van feta" te creëren en schenk de risotto erop. Leg vervolgens plakjes gerookte zalm bovenop en tenslotte de gehakte bieslook.
 

Tot slot ... Het is belangrijk dat risotto en borden lekker warm zijn zodat je een smeuïge textuur verkrijgt. Serveer met een glas droge witte wijn (idealiter dezelfde als je voor koken gebruikt hebt).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen