zondag 15 september 2013

Basilicum kip in coconut curry sauce



Bron: Simply Recipes

Voor  4 personen, maar ook prima om in te vriezen!

1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen koriander
1/2 theelepel komijn
1 klein snufje gemalen kruidnagel
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel gemalen kardemom
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/4 tot 1/2 theelepel cayennepeper of meer naar smaak
1/2 theelepel kurkuma
± 400 g kippendijen zonder vel en in grove stukken gesneden (filet gaat ook prima maar is minder stevig)
1 grote ui, in plakjes gesneden
5 teentjes knoflook, fijngehakt
1 eetlepel fijn geraspte verse gember 

1/2 - 1 rood pepertje, zonder zaadjes en gehakt
 2 eetlepels olie of ghee
 1 kan kokosmelk
 1 eetlepel limoensap
 20 verse basilicumblaadjes, grof gescheurd


Gekookte rijst voor het serveren

Meng het zout, gemalen koriander, komijn, gemalen kruidnagel, kaneel, gemalen kardemom, zwarte peper, cayennepeper en kurkuma in een kommetje . Zet opzij.

Verhit de olie/ghee in een diepe koekenpan, vervolgens voeg de uien en het pepertje toe. Smoor ze voor ongeveer 3 minuten zonder dat je ze aanbrandt.

Voeg gember, knoflook en kruidenmengsel toe en kook samen voor 1 minuut. Voeg de kokosmelk en kip toe. Roer het voorzichtig zodat de stukken kip onder de kokosmelk komen te liggen. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en kook gedurende 20 minuten.

Als de kip gaar is, zet het vuur uit en voeg de basilicum en limoensap toe. Serveer met rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen