maandag 9 december 2013

Bosbessen panna cotta


voor 4 porties :300 g bosbessen 
vers geperste sap van een halve citroen 
60 g suiker 
300 ml slagroom 
100 ml melk 
3 theelepels gepoederde gelatine 
1/4 kopje heet water

daarbij om te versieren :150 ml opgeklopte slagroom en bosbessen




Plaats de bosbessen in een kleine pan samen met citroensap en suiker.  Breng aan de kook, haal van het vuur en pureer in een blender. Zeef de huidjes eruit.Los de gelatine in heet water.Doe de room en melk in de tweede pot, breng aan de kook en vervolgen haal van het vuur. Voeg de bessen mengsel en gelatine. Meng alles goed door. Laat afkoelen tot op kamertemperatuur, roer van tijd tot tijd. Zodra het dikker begint te worden giet het in 4 glazen schaaltjes. Laat het hele nacht in de koelkast afkoelen.
Voor volgende dag: maak een verse slagroom en plaats een toefje boven elk toetje. Versier losjes met de bosbessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen