woensdag 1 januari 2014

Stoofpot met gedroogde pruimen


Voor 3-4 personen

400 g goede kwaliteit rundervlees voor stoofpot, in blokjes gesneden
4 kleine of 2 grotere wortels, in 0.5cm plakken gesneden
2 zoete uien
1 klein flesje rode wijn
300 ml kippenbouillon  
4 tenen knoflook, geperst
4 takjes verse tijm 
2 laurierbladeren 
2 takjes rozemarijn
2 takjes verse peterselie
1 klein blikje tomatenpuree 
1 kleine pompoen, in blokjes
5-10 gedroogde pruimen, gehalveerd (afhankelijk of je het wat zoeter wilt)
2 eetlepels gele rozijnen
zeezout, peper
olijfolie en boter

Bak eerst de ui samen met knoflook en rundvlees, voeg wortels, tomatenpuree, wijn, bouillon en kruiden toe. Zet onder de deksel op een lage vuur en kook voor 1uur. Vervolgens voeg pompoenblokjes, pruimen en rozijnen toe. Kook nog zachtjes voor 1 uur tot dat vlees gaar is.

Serveer met alles wat je er blij lekker lijkt, ik heb laatst pastinaak/aardappel/gepofte knoflook puree bij gemaakt en het was echt goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen