zondag 24 november 2013

Paddenstoelen Lasagna

Zeer chick! Erg lekker maar opletten, ook zeer vullend, dus niet te grote porties!
Het is beter om bij kleinere porties een soepje als vooraf of een salade ernaast te serveren.

Voor 4 personen

3 flinke  eetlepels boter
2 zoete uien, fijngesneden 
500g wilde paddenstoelen gemengd met champignons, in dikke plakken 
Scheut witte wijn
125 ml crème fraîche  
1 bos peterselie
1 doosje verse lasagnabladen
150-180 g schimmelkaas, het beste zou een geurige camembert of taleggio zijn, in plakjes
Zout en vers gemalen peper
Een beetje peccorinokaas, geraspt
 
Verwarm de oven voor op 180°C en besmeer de bodem van een lasagna-ovenschaal met wat crème fraîche. Smelt boter in een pan, voeg ui en vervolgens paddenstoelen toe. Breng op smaak met zout en peper. Als de paddenstoelen geslonken zijn, voeg peterselie toe en schenk wat witte wijn in de pan. Als de wijn gevaporiseerd is voeg 2-3 lepels crème fraîche in de pan toe. Let op dat de paddenstoelen niet te vochtig worden.
 
Leg 1/3 van de lasagnabladen en vervolgens 1/2 van de paddenstoelen in een ovenschaal. Daarop 1/2 van de schimmelkaas. Herhaal de handeling en leg aan het einde de 3e laag van lasagnabladeren bovenop. Daarop resterende crème fraîche en bestrooi met peccorino. 
   
Bak lasagne gaar in
de oven gedurende 25 minuten. Laat paar minuten rusten voor het serveren.
 
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten