vrijdag 18 december 2015

Garnalen in romige saus

Voor 4 personen

350-400g pasta
2 uien
3 tenen knoflook
Rasp van 1/2 citroenschil + wat citroensap
1 bouillon blokje
Flinke scheut witte wijn
Flinke scheut melk
1 kruidenkaas zoals Paturain
Wat geraspte parmezaanse kaas
400g spinazie 
400g garnalen 

Kook pasta als gewoonlijk.
Bak ui samen met knoflook in wat olie en boter. Voeg geraspte citroenschil toe en vervolgens verkruimel het bouillon blokje in de pan. Blus het af met een scheut wijn, als deze vrijwel verdampt is voeg Paturain en melk toe. Vervolgens voeg wat parmezaanse kaas toe. Er moet een sappige saus hiervan ontstaan, dus doe niet te zuinig met melk. Als het te waterig is kan je saus prima laten uitkoken, wel steeds roeren. Voeg naar smak wat citroensap toe. Voeg vervolgens beetje bij beetje spinazie toe. In een aparte pan bak garnalen 2-3 minuten gaar en aan het einde voeg ze bij spinazie met saus toe. Serveer met pasta!

Echt heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen