vrijdag 11 december 2015

Zuurkooltaart


  • Bron: Appels en Bietjes

  • 500 gram verse zuurkool
  • 2 gesnipperde uien
  • 4 eieren
  • 125 gram kwark of joghurt
  • 150 gram bloem of amandelbloem
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 150 gr uitgebakken spekblokjesjj
  • 75 gr rozijnen
  • 100 gr. fijngehakte cashewnoten
  • 3 el zonnebloemzaadjes
  • 1 verkruimeld groentebouillonblokje
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Laat de zuurkool in een vergiet goed uitlekken, druk het vocht er zo nodig zoveel mogelijk uit
  3. Snijd de kool fijn
  4. Verhit de olie in een koekenpan en  fruit de gesnipperde uien een paar minuten en laat daarna de uien wat afkoelen
  5. Klop de eieren schuimig met de kwark, het bouillonpoeder, peper en zout
  6. Meng in een andere kom de bloem, de rozijnen, de kaas, de uien en de cashewnoten
  7. Roer dit mengsel in delen door het eimengsel
  8. Meng er daarna de zuurkool en de spekblokjes door en schep het goed door elkaar
  9. Breng het op smaak met peper en wat zout
  10. Vet de springvorm in en schep het zuurkoolmengsel erin
  11. Strooi de zonnebloempitjes erover
  12. Bak de taart in 45 minuten gaar en bruin
  13. Laat de taart iets afkoelen en snijd deze in stukken
  14. Serveer met een simpele salade van bijvoorbeeld veldsla

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen