dinsdag 15 november 2011

Crème van paprika en mascarpone

Voor 4 personen

1 kg rode paprika (meestal 5 stuks)
1/2 liter groentebouillon
15 cl tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui
1/2 theelepel milde paprikapoeder
2 eetlepels (ca. 50 g) mascarpone
Op het einde eventueel 1/2-1 theelepel suiker (afhankelijk van de paprika)
Paar blaadjes basilicum

1. Zet de oven op de grillstaand en grill de paprika's in zijn geheel tot dat ze bruin-zwart worden.

2. Nadat paprika's lekker op kleur zijn zet ze tot dat ze afkoelen in een afgesloten plastic zak. Meestal 20-30 min.

3. Na die tijd kan je paprika's makkelijk afpellen van hun bruine huid.

4. Snijd paprika's in reepjes en verwijder het maximale aantal korrels. Tijdens opensnijden van paprika's probeer zo veel mogelijk sap dat binnen paprika's is te verzamelen.

5. Fruit de gesnipperde uien en knoflook in een pan. Voeg gesneden paprika's en tomatenpuree toe.

6. Giet bouillon erover heen en laat alles op laag vuur gedurende 5 minuten koken.

7. Aan het einde voeg enkele blaadjes basilicum en de mascarpone toe.

8. Zout, peper, suiker naar smaak.

9. Pureer tot crème en serveer met gegrilde sneetje brood met bijvoorbeeld knoflook boter!
HEMELS

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen