maandag 7 november 2011

Tomatensoep met courgette

1 pot gepelde tomaten
1 courgette
6 teentjes knoflook
paar blaadjes basilicum
olijfolie
2 (bio) bouillon blokjes
zout/peper en eventueel een beetje suiker
[eventueel geraspte pecorino of een andere Italiaanse kaas]

1. Bak de teentjes knoflook in een flinke scheut olie
2. Zodra de teentjes bruin beginnen te worden vis ze eruit
3. Voeg de tomaten met alle vocht uit een pot toe
4. Kook ze 10 minuten
5. Rasp courgette en voeg het aan de tomaten toe
6. bak alles tot dat courgette zacht is
7. Voeg 1/2 L water en 2 (bio) bouillon blokjes toe
8. Breng tot kook
9. Proef en eventueel voeg wat zout/peper of zelfs suiker toe
10. Net voor het serveren bestrooi met gescheurde basilicumblaadjes
11. Als je wil strooi wat geraspte kaas erover

Hoe simpel is dat? ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen