zondag 27 november 2011

Surinaamse gehaktballen


Geinspireerd door een recept op smulweb.nl

1 kg rundergehakt
2 uien
3 teentjes knoflook
2 eieren
scheut melk
2 sneetjes brood (met korst)
3-4 cm geraspte verse laos
3-4 cm geraspte verse gember
Flinke scheut tomaten ketchup
1 bouillonblokje
Olie

Laat 2 sneetjes brood even in melk zacht worden.
Snij 1 ui in halve ringen en snip de andere. Snij/pers 2 teentjes knoflook fijn en 1 in dunne plakjes. Meng de eieren met de 2 teentjes knoflook en de gesnipperde ui. Perst geweekte sneetjes brood en meng met de eieren. Meng dit alles door het gehakt en vorm er kleine balletjes van. Bak ze in de olie. Doe er de rest van de ui en de schijfjes knoflook bij. Doe gember en laos erbij. Als je geen verse hebt dan is poeder ook OK. Even voor de smaak even mee laten bakken. Voeg wat water, bouillonblokje en ketchup toe. Laat de balletjes lekker een half uur stoven zodat ze goed gaar van binnen worden. Meng het vrij gekomen vleesvocht goed door de jus.

Lekker met rijst/pasta/gnocchi/gebakken aardappels. Dus eigenlijk bij alles ;) en wat groenten erbij. Ik vind boontjes lekker erbij, die kan je lekker door de jus mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen