zondag 6 november 2011

Nasi goreng volgens Roy W.

Nasi goreng 4 personen

200g Pandan rijst
Flinke scheut Ketjap manis "kaki tiga"
2 Uien
Knoflook 2 teentjes (niet persen maar snijden)
2 Eieren
Spaanse peper zonder pitjes
200g Garnalen klein/groot
1 Broccoli
1/2 Geroosterde kip
Olie
1-2 blokjes bouillon
Zout/peper naar smaak

Rijst koken en goed laten afkoelen. Korreltjes goed los scheppen en opzij zetten.

Gesneden ui, Spaanse peper en knoflook opbakken. Kip in kleine "hapjes" inclusief huid plukken en meebakken. 2 blokjes bouillon verkruimelen en over baksel strooien. Vervolgens garnalen meebakken. Broccoli in kleine roosjes snijden en meebakken. Hier flinke scheut Ketjap manis "kaki tiga" toevoegen en vervolgens rijst. Continue scheppend rijst opwarmen. Als alles lekker warm en zacht is maak een kuiltje in de rijst en breek er 2 eieren in. Dek de eieren met de deksel af en laat het 2-3 minuten zo staan. Als eieren gestold zijn schep alles nog eens flink door. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel nog wat zout/peper toe.

Terima kasih Roy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen