zaterdag 12 mei 2012

Bietencouscous met munt



Bron: Allerhande 4-2012

Voor 4 personen
300 g couscous (pak 500 g)
1 bio groentebouillontablet
1 schaal gekookte bieten (500 g)
1 citroen, schoongeboend
1 bakje verse munt (20 g), fijngesneden
1 beker witte kaasblokjes (200 g), uitgelekt
1 ui, gesnipperd
2 tl Italiaanse kruiden

Doe de couscous in een ruime schaal. Breng 600 ml water aan de kook met het bouillontablet. Voeg de bouillon toe aan de couscous. Roer door en laat 10 min. staan.
2. Schil ondertussen de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
3. Schep de bietjes, munt, kaas, ui, Italiaanse kruiden en het citroenrasp door de couscous. Breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Serveer lauwwarm.

*** Advies van Anath: vervang Italiaanse kruiden met Ras-el-hanout

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen