maandag 7 mei 2012

Gerookte zalm hash

Bron: http://simplyrecipes.com/

Voor 4 personen

2 eetlepels olijfolie
750 g krieltjes, gehalveerd en even voorgekookt
1 zoete ui, gesnipperd
400 g gerookte zalm, gescheurd in vlokjes
2 eetlepels zure room
2 theelepels mierikswortel
1 theelepel Dijon mosterd
2 eetlepels gehakte bieslook of lente-ui
1 eetlepel gehakte verse peterselie
zout en zwarte peper naar smaak
partjes citroen en extra zure room voor het serveren
4 spiegeleieren.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de aardappelen en uien toe, roerbak ze in de olie totdat alles bruin aangebakken is. Je kan ook alles om 2-3 minuten draaien en dat alles voor ongeveer 15-20 minuten.

Terwijl de aardappelen in de pan gebakken worden, meng de zalm, zure room, mierikswortel, mosterd, bieslook en peterselie in een kom. Als de aardappelen klaar zijn, zet het vuur uit en voeg de zalm mengsel bij de aardappels. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat alles nog voor 5 minuen in de pan zitten, tot dat de zalm mengsel ook op temperatuur komt


Besprenkel met een beetje citroensap als je wilt, en serveer met een beetje extra zure room aan de zijkant. Helemaal af met spiegeleieren en wat sla.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten