dinsdag 15 mei 2012

Zalm en papillote

Bron: Janneke Vreugdenhil NRC.Next 7 mei 2012

Voor 4 personen:
bosje dille, fijngehakt
rasp van 1 (onbespoten) citroen
80 – 100 g roomboter, op kamertemperatuur
1 dunne prei, in dunne ringetjes
1 kleine courgette, in dunne, halve plakjes
1 kleine venkelknol, in dunne, halve plakjes
4 stukken zalmfilet zonder huid, elk ongeveer 150 g
100 gram (grijze) garnalen
1 glas droge witte wijn
bakpapier

Hier link naar het filmpje hoe je een papillote maakt
  
Verwarm de oven op 160 graden. Knip 4 grote vellen bakpapier en spreid ze op het werkvlak. Prak de dille, citroenrasp en een snuf zout door de boter. Verdeel de groenten over de vellen; leg ze tegen de rechterkant van de denkbeeldige middenlijn. Bestrooi de zalm met zout en versgemalen peper en vlij op de groente. Verdeel de dilleboter over de vis en bestrooi met de garnalen. Sla nu eerst de lege helft van het bakpapier over de groenten en vis heen en vouw de uiteinden samen een paar keer om. Vouw dan een van de korte kanten een paar keer om. Schenk in elk pakketje een slokje witte wijn (of water, voor kinderen) voordat je de laatste kant omvouwt.
Leg de pakketjes op een ovenrooster en schuif ze ongeveer 15 minuten in de oven tot de vis en groenten net gaar zijn. Serveer met basmatirijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen