Bron: Janneke Vreugdenhil NRC.Next 7 mei 2012
Voor 4 personen:
bosje dille, fijngehakt
rasp van 1 (onbespoten) citroen
80 – 100 g roomboter, op kamertemperatuur
1 dunne prei, in dunne ringetjes
1 kleine courgette, in dunne, halve plakjes
1 kleine venkelknol, in dunne, halve plakjes
4 stukken zalmfilet zonder huid, elk ongeveer 150 g
100 gram (grijze) garnalen
1 glas droge witte wijn
bakpapier
Hier link naar het filmpje hoe je een papillote maakt
Verwarm de oven op 160 graden. Knip 4 grote vellen bakpapier en
spreid ze op het werkvlak. Prak de dille, citroenrasp en een snuf zout
door de boter. Verdeel de groenten over de vellen; leg ze tegen de
rechterkant van de denkbeeldige middenlijn. Bestrooi de zalm met zout en
versgemalen peper en vlij op de groente. Verdeel de dilleboter over de
vis en bestrooi met de garnalen. Sla nu eerst de lege helft van het
bakpapier over de groenten en vis heen en vouw de uiteinden samen een
paar keer om. Vouw dan een van de korte kanten een paar keer om. Schenk
in elk pakketje een slokje witte wijn (of water, voor kinderen) voordat
je de laatste kant omvouwt.
Leg de pakketjes op een ovenrooster en schuif ze ongeveer 15 minuten
in de oven tot de vis en groenten net gaar zijn. Serveer met
basmatirijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten