maandag 12 november 2012

Cannelloni di salsiccia arrosto


 

Ik heb dit recept via Monique gekregen, zij heeft het vanuit Foodies Magazine geplukt.
Wat ook ontzettend leuk is, is dat Monique nu haar eigen blog heeft: http://muplovesfood.webnode.nl/
Kijk maar gauw!

Voor 4 a 6 personen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el olijfolie
  • anderhalve tl kerrie
  • zout en peper
  • suiker
  • anderhalve el tomatenpuree
  • ca. 850 ml tomatenblokjes (blik)
  •  2 rode pepers
  •  8 ongekookte braadworsten (à ca.100 gr)
  • 2 el italiaanse kruiden (gedroogd)
  •  20-24 cannelloni (italiaanse buispasta)
  • 100 gr belegen kaas 
  • 100 gr cheddar
  • 1 spuitzak of grote diepvrieszak  








1. Pel en snipper de uit en de knoflook. Verhit olie in een pan. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Bestrooi met de kerrie en een halve tl suiker en roer tot de suiker licht karamelliseert. Roer de tomatenpuree erdoorheen. Blus af met tomatenblokjes en 400 ml water en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200*C / hetelucht: 175*C / gas stand3). Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder de zaadlijsten. Was de rode peper en hak hem fijn. Duw de worstmassage uit de braadworst in een kom. Kneed de rode peper en de kruiden erdoorheen.
3. Doe de worstmassa in de spuitzak (of in een diepvrieszakje en snijd een hoekje van het zakje). Zet de cannelloni rechtop op het werkblad en spuit de worstmassa erin. Leg de cannalloni dicht tegen elkaar aan in de ovenschaal.
4. Rasp de kaas fijn. Giet de tomatensaus over de cannelloni (ze moeten allemaal bedekt zijn met de saus). Bestrooi met de kaas. Bak ca. 40 minuten in de oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen