dinsdag 13 november 2012

Ideale biscuittaart





Maya heeft bij mij thuis een super taarten-versieren worshop gedaan, dit recept WERKT en is echt ideaal!


5 grote eieren
150 gr kristal suiker
8 gr vanillesuiker
125 gr patent bloem ( voor chocolade taart 30 gr vervangen door cacao)
bakvorm 20 inch

De eieren max 5 min in warm water leggen
Eieren scheiden
Eiwit mixen tot het een luchtige massa is beetje bij beetje de helft van de suiker toevoegen ( dan wordt het eiwit steviger)
Eigeel mixen met de rest van de suiker tot het romig geel/wit is
Het eigeel door het eiwit scheppen
Patent bloem boven het mengsel zeven en ook dat door scheppen
Oven op 160 gr 30 min in de oven met een prikker controleren of de taart gaar is
op een rooster laten afkoelen

Daarbij Boter crème of mooier crème de beure ;-)
250 gr roomboter (zachte)
250 gr poedersuiker
8 gr vanille suiker
De boter luchtig mixen
voeg de poedersuiker en vanille suiker toe
Mixen tot het een luchtige massa is

DANK JE WEL Maya!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen