zaterdag 12 januari 2013

Rode bieten en gember soep 2

Nog een recept voor bieten/gember combo omdat het zooooo lekker is!
Dit is een recept uit Natuurlijk! Eten! van Irene van Gent.

500 gram voorgekookte rode bieten
1 ui
1 liter  (bio)bouillon
10 gram verse gember
1 teen knoflook
olijfolie
zure room


Snijd de bieten in kleine stukken. Snijd de ui, knoflook en gember klein. Fruit de ui, knoflook en gember glazig in de olijfolie, ongeveer 5 minuten. Voeg dan de bieten toe en bak deze een minuut of 5 mee. Voeg dan de bouillon toe, totdat de bieten onder water staan. Kook het geheel net zolang tot de bieten gaar genoeg zijn om te pureren.
Gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot je een gladde soep hebt. Is de soep heel dik, dan kun je water of bouillon toevoegen om het wat te verdunnen. Voeg zout en peper toe om op smaak te brengen.
Doe de soep in de kommen, schep er een lepel zure room op en strooi er een snuf peper en zout uit de molen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten