vrijdag 12 juli 2013

Gehaktschotel met courgette

Bron: Smulweb, aangepast

Voor 2 personen

250 gram gemengd gehakt
2-3 eetlepels boter
2 uien, fijngehakt of in plakjes gesneden
2 knoflookteentjes, fijngehakt
2-3 selderijstengels, in stukjes gesneden
zout, peper
1 snufje nootmuskaat
1 snufje cayennepeper
1 eetlepel majoraan
1 eetlepel paprikapoeder
100 ml groentenbouillon
100 ml room
1-2 courgettes, gewassen en in plakken gesneden (30 min van tevoren met zout bestrooien en laten uitlekken)
250 gram kerstomaatjes, gehalveerd
1 mozzarella, in plakken gesneden

Het gehakt met de boter in een pan doen en het vlees al roerend bakken.
De uien en de knoflook erbij doen en kort meebakken.
De selderijstukjes toevoegen en kort meegaren.
Het geheel met zout, peper, nootmuskaat, cayennepeper, majoraan en paprikapoeder stevig kruiden, de groentenbouillon erbij gieten en de room erdoor roeren.
Op matig vuur 6-8 minuten laten pruttelen, vervolgens nogmaals nakruiden en in een ingevette ovenschaal doen.
De courgetteplakken, kerstomaatjes en mozzarella in lagen over het gehaktmengsel doen.
De schotel in de oven ca. 25-30 minuten laten garen.
Na het einde van de gaartijd de schotel eruit halen, en direct serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen