Bron: Smulweb
Voor 2 personen
300 gram diepvries doperwten
250 gram
kastanjechampignons
2 eetl. olijfolie
1 kleine ui
1 teentje
knoflook
1 dl room
1/2 dl droge witte wijn
peper, zout, tabasco/sambal
125 gram brie
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
tijm
gehakte
peterselie
Oven voorverwarmen op 200
graden. Olie verhitten en hierin de champignons op hoog vuur bruin
bakken. Uisnippers en tijm toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn.
Knoflook erbij en even meebakken. Afblussen met witte wijn. Wat laten
inkoken. Room erbij. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat
dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Doperwten in ovenschaal. Hierover de champignons verdelen. Plakjes
aardappel naast elkaar erover verdelen en dan de plakjes brie erop. In
het midden van de oven ongeveer 15 - 25 minuten bakken en lichtbruin
laten worden. (Als de ovenschotel tevoren is voorbereid en dus koud is
moet de schaal zeker 25 - 30 minuten in de oven. Anders is 15 minuten
voldoende. Zijn de aardappelen nog niet goed bruin zet de ovenschaal dan
even onder de grill. Garneren met wat gehakte peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten