vrijdag 12 juli 2013

Ovenschotel met doperwten, romige champignons en brie

Bron: Smulweb

Voor 2 personen

300 gram diepvries doperwten
250 gram kastanjechampignons
2 eetl. olijfolie
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 dl room
1/2 dl droge witte wijn
peper, zout, tabasco/sambal
125 gram brie
400 gram voorgekookte aardappelschijfjes
tijm
gehakte peterselie

Oven voorverwarmen op 200 graden. Olie verhitten en hierin de champignons op hoog vuur bruin bakken. Uisnippers en tijm toevoegen en meebakken tot deze lichtbruin zijn. Knoflook erbij en even meebakken. Afblussen met witte wijn. Wat laten inkoken. Room erbij. Alles 5-10 minuten laten inkoken tot de massa wat dikker wordt. Op smaak maken met peper, zout en wat tabasco. Doperwten in ovenschaal. Hierover de champignons verdelen. Plakjes aardappel naast elkaar erover verdelen en dan de plakjes brie erop. In het midden van de oven ongeveer 15 - 25 minuten bakken en lichtbruin laten worden. (Als de ovenschotel tevoren is voorbereid en dus koud is moet de schaal zeker 25 - 30 minuten in de oven. Anders is 15 minuten voldoende. Zijn de aardappelen nog niet goed bruin zet de ovenschaal dan even onder de grill. Garneren met wat gehakte peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen