vrijdag 12 juli 2013

Gnoc­chi met ba­si­li­cum en to­maat

Bron: Allerhande 7-2013

Voor  4 personen
 
3 el amandelschaafsel (bakje 55 g) 
6 el olijfolie 
2 pakken gnocchi (a 500 g) 
2 tenen knoflook, fijngesneden 
1 zak wilde spinazie (400 g) 
1 bakje hüttenkäse (200 g) 
1 bakje basilicum (20 g), blaadjes gescheurd 
100 g Pecorino, geraspt 
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd 
 
1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit 4 el olie in de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.
3. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en warm 2 min. mee. Schep het basilicum, 2/3 van de Pecorino en gnocchi door de spinazie. Voeg de tomaten toe en bestrooi met het amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten