Bron: Allerhande 7-2013
Voor 4 personen
3 el amandelschaafsel (bakje 55 g)
6 el olijfolie
2 pakken gnocchi (a 500 g)
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 zak wilde spinazie (400 g)
1 bakje hüttenkäse (200 g)
1 bakje basilicum (20 g), blaadjes gescheurd
100 g Pecorino, geraspt
1 bakje cherrytomaten (250 g), gehalveerd
1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het
amandelschaafsel 2 min. Laat afkoelen op een bord. Verhit 4 el olie in
de koekenpan en bak de gnocchi in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin
en gaar. Schep regelmatig om.
2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en
fruit de knoflook 30 sec. Voeg de spinazie in delen toe en laat al
omscheppend slinken.
3. Meng de hüttenkäse met peper door het spinaziemengsel en
warm 2 min. mee. Schep het basilicum, 2/3 van de Pecorino en gnocchi
door de spinazie. Voeg de tomaten toe en bestrooi met het
amandelschaafsel en de rest van de Pecorino.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten