dinsdag 22 oktober 2013

Warme tonijnsalade


Voor 2 personen:
 
150 g boontjes of bimi
2 handvol (bio)cherry tomaatjes, gehalveerd
100 g zwarte olijven
100 g geroosterde paprika's (mag uit een potje)
handvol basilicumblaadjes
2 goede kwaliteit tonijnsteaks 
2 (bio)eieren
Olijfolie
Zout en peper
Balsamicoazijn

Verwarm de oven op 200 °C. Kook de boontjes of bimi 4 minuten kapperig, giet ze af.
Leg de tomaten, boontjes/bimi, olijven en paprika in een bakpan. Ertussen ook de tonijnsteaks. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Leg 2 kleine remekins (schaaltjes die in de oven kunnen) ook in de bakpan, breek de eieren erin. Besprenkel ook met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
Rooster alles gedurende 15 minuten zodat tonijn niet te gaar wordt en dat de eiwitten gestold zijn, dooiers moeten nog vloeibaar zijn. Als je geen remekins hebt kan je gewoon spiegeleieren maken!
Als alles klaar is voeg de basilicumblaadjes toe en besprenkel met balsamicoazijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen