zondag 13 oktober 2013

Winter salade



Bron: Rachel Khoo's eerste kookboek "The Little Paris Kitchen"

Wel aangepast ;-) en ah zoooo lekker!

Maaltijd salade voor twee
4 wortels  
2 pastinaken 
1 gekookte rode biet, in zeer dunne plakjes gesneden 
2 kleine zure appels 
olijfolie, zout 
100-150 g spekjes  
2 handvol van knapperige sla
150 g zachte geitenkaas 
vinaigrette: 
2 el olijfolie 
1 eetlepel balsamico azijn 
zout en peper naar smaak
 
Snijd alle groente behalve biet en appels in behapbare brokjes. Gooi de gesneden groente en de appels in een braadslee, besprenkel royaal met olie en zout. Leg ook spekjes ertussen. Bak alles circa 45 minuten in 200 graden. Schep af en toe! Ondertussen maak de vinaigratte en snij de biet.


Om te serveren: leg de sla op twee boorden, vervolgens geroosterde groenten, appels, gesneden biet en verkruimelde geitenkaas. Besprenkel alles met de vingegrette. Wat brood erbij.

Bon Appetit !

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen