dinsdag 22 oktober 2013

Kip à la Bacon

Voor 2 personen:

100 - 150 g spekjes
1 zoete ui, fijngesneden
2 preien, in ringen gesneden 

1 bakje champignons, gehalveerd
1 rode paprika, in blokjes gesneden
2 (bio)kipfilets, in blokjes gesneden
100 ml witte wijn
1 kleine kan kokosmelk

 Rijst, gekookt op een gebruikelijke manier of naanbrood

Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte spek toe en bak semi krokant, zet opzij. Laat 2 lepels spekvet in de pan en voeg de ui en de prei in de pan toe en bak gedurende 3 minuten. Voeg kip, champignons en rode paprika toe. Kook nog 5 minuten. Voeg witte wijn toe en kook tot wijn bijna verdampt is. Voeg de kokosmelk toe en kook tot het dik wordt. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met rijst op naanbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen