zaterdag 16 november 2013

Gevulde pompoen met appel, pastinaak en pecannoten


Voor 2 personen

Het is echt lekker, najaars en totaal niet te zoet. Vrij snel te maken!

1 kleine (groene) pompoen, in lengte gehalveerd 
2 kleine of 1 grote pastinaak, in blokjes 
200 g verse worst om op te bakken 
2 kleine of 1 grotere appel, in blokjes 
1 ui, in blokjes gesneden
2 handvol fijngesneden boerenkool 
2 theelepels fijngesneden salie 
2 theelepels ahornsiroop  
1 handvol geglazuurde pecannoten ( recept hieronder ) 
3 theelepels olijfolie 
Scheut witte wijn 
zout 
peper

Verwarm de oven op 200 graden.Halveer pompoen in lengte en ​​verwijder zaden met een lepel. Besmeer binnenkant met een mix van 1 theelepel olijfolie en 1 theelepel ahornsiroop. Bestrooi royaal met zout en peper en leg pompoen met de huid naar boven op een bakpapier in een hete oven gedurende 30-40 minuten (totdat ie zacht is, afhankelijk van de grootte van pompoen, je moet de huid makkelijk met een vork kunnen doorprikken).
Terwijl pompoen in de oven zit, bak de binnenkant van de worstjes in een de pan. Nadat vlees bruin is  geworden haal het eruit. Bak de pastinaak en uien in 2 theelepels olijfolie in de zelfde pan, ongeveer 10 minuten. Voeg vervolgens appels en salie en bak nog 5 minuten, tot de appels gaar zijn. Het kan nodig zijn om een beetje meer olijfolie toe te voegen. Bestrooi royaal met zout en peper naar smaak. Schenk wat witte wijn eroverheen en voeg boerenkool en pecannoten toe. Als wijn verdampt is, voeg 1 theelepel ahornsiroop toe. Voeg worst terug in bestrooi naar smaak met zout en peper. Haal pompoen uit de oven en vul hem met de mengsel van appel, pastinaak en worst.


Geglazuurde pecannoten (die kan je naast de pompoen in de oven roosteren!)

Besprenkel de pecannoten met wat ahornsiroop (1-2 theelepels). Voeg een snufje zout en peper.
Leg op een bakpapier en bak ze 15-20 minuten op 200 graden. Dan zijn ze lekker knapperig. Je kan ze net zo goed als een snack of in een salade gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten