Bron: Leonie - mijn lieve VK collega!
Deeg:
300 gram boter
300 gram fijne kristalsuiker
50 gram bruine basterdsuiker
Zakje vanillesuiker
Snufje zout
4 eieren
4 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
2 theelepels kaneel
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 ½ theelepel bakpoeder
350 gram geraspte wortel
100 gram gehakte pecan- of walnoten
100 gram rozijnen
Glazuur:
100 gram roomkaas
2 lepels crème fraiche
1 eetlepel boter
125 gram poedersuiker
zakje vanillesuiker
1 eetlepel sinaasappelsap
1 geraspte schil van een
halve sinaasappel
Marsepein worteltjes:
klein stukje oranje marsepein
klein stukje groene marsepein
1. Vet een bakvorm doorsnede 26 cm in en bestrooi hem licht met
paneer- of griesmeel. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de boter zacht met de suiker, vanille en het zout
3. Klop met de mixer 1 voor 1 de eieren.
4. Meng de specerijen en het bakpoeder door het bakmeel en schep
dit voorzichtig door het beslag.
5. Rasp de wortel en schep
die samen met de noten en rozijnen door het beslag.
6. Doe alles in de bakvorm en dek deze af met aluminiumfolie. Zet
dit in de oven en bak de taart in ruim 1
½ uur gaar in het midden van de oven. Verwijder na een uur het aluminiumfolie.
Prik er met een naald in om te kijken of de taart gaar is.
7. Maak ondertussen een zacht glazuur door de poedersuiker met de
boter, roomkaas, crème fraiche, vanille geraspte sinaasappel en sinaasappelsap
romig te kloppen. Spatel het glazuur over de taart wanneer deze is afgekoeld.
Versier de taart eventueel met marsepeinen worteltjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten