zondag 28 augustus 2011

Kip gemarineerd in yoghurt vrij naar Merijn Tol

Erg lekker en super makkelijk!

Voor 2 personen:
2 kippenbouten of 4 drumsticks
1 klein bakje grikse/turkse yoghurt (ik gebruik Totaal 10% en aub geen light)
Marokkaanse kruiden ras-el-hanout (te koop in vrijwel elke Marokkaanse winkel of Dille-Kamille)
3 teentjes knoflook
Muntblaadjes
Zout
3-4 lepels olijfolie

Meng yoghurt met teentjes uitgeperste knoflook, flinke scheut kruiden (3 soeplepels) en wat zout. Besmeer de kip met je mengsel en marineer hem ca. 1 uur erin. Meng nog 1-2 lepels ras-el-hanout met wat olie en besprinkel hiermee de kip. Vervolgens bak de kip ca. 1 uur op 200 graden in de oven. Na half uur draai de kip om. Als kip klaar is, bestrooi hem met verse muntblaadjes. Serveer met Marokkaanse brood en een simpele salade.





Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen