dinsdag 2 augustus 2011

Clafoutis met courgette en geitenkaas

Voor 4 personen, maar je kan het makkelijk opwarmen/ invriezen!
Bereiding niet langer dan 15 min! + baktijd

2 courgettes
2 uien
2 geitenkaasjes met korst (of lekkere brie of geurige camembert)
250 ml creme fraiche
5 eieren
tijm
zout, peper
olie

Snij de courgettes in ronde plakjes, snij ui fijn. Baak deze 15min samen in een beetje olie. Als ui wat gecarameliseerd lijkt en courgettes zijn al bruinig voeg zout, peper en tijm toe.
Tijdens bakken van courgettes meng de eieren, creme en een beetje zout en peper.
Snij de geitenkaas in kleine rondjes.

Daarna je neemt een bakvorm: vet het een beetje in, en eerst de courgettes met ui op de bodem, vervolgens stukjes geitenkaas en daarna eieren-creme mengsel.
Wat je nog moet doen: 30 minuten op 200 graden in de oven.
Warm serveren!
Errrrrg lekker!

Erg lekker met een salade met sla en tomaten :D

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen