zaterdag 5 november 2011

Rode bieten soep met balsamico azijn (en dus geen Poolse barszcz!)

6 rode bieten [raspen]
olijfolie
1 ui [klein snijden]
1 blik gepelde tomaten
1 L groentebouillon
2 tenen knoflook
(verse) tijm (paar takjes)
zout en peper
balsamico azijn
klein bakje crème fraîche
feta kaas [gekruimeld]
bosuitjes [in ringen gesneden]

1. Ui in olijfolie opbakken
2. Nadat ui wat glazig wordt moet je de geraspte bieten eventjes ermee bakken.
3. Gepelde tomaten toevoegen en groentebouillon
4. Kook 10 minuten
5. Pureer de soep en voeg een flinke scheut azijn, zout en peper naar smaak toe
6. Pers 2 tenen knoflook en voeg de tijmblaadjes toe
7. Voeg crème fraîche toe
8. Serveer met verkruimelde feta en in ringetjes gesneden bosuitjes

1 opmerking: