vrijdag 9 december 2011

Linzensoep 3

Volgens Janneke Vreugdenhil
Bron: NRCNext 28-11-2011
http://www.nrcnext.nl/koken/2011/11/28/soep-voor-occupanten/

Voor 4 – 6 kommen soep:
arachideolie
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
stukje gemberwortel, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, in smalle boogjes
1 afgestreken eetlepel kerrie masala
500 ml kokosmelk (fair trade)
1 liter groentebouillon
200 gram urad dal (of oranje linzen)
2 limoen of 1 citroen
verse koriander, grofgesneden
Verwarm een scheut olie in een soeppan op matig vuur, voeg de ui, bleekselderij, knoflook, gember en een snufje zout toe en laat 5 minuten fruiten. Voeg de kerrie toe, zet het vuur iets hoger en bak tot je hem flink gaat ruiken. Voeg de kokosmelk, bouillon en dal of linzen toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep op laag vuur 30 – 40 minuten koken, tot de dal of linzen gaar en stuk gekookt zijn. Proef de soep en breng hem op smaak met zout, versgemalen peper en limoen- of citroensap. Bestrooi met koriander en serveer in kommen of mokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen