woensdag 19 juni 2013

Cour­get­te en ar­ti­sjok­har­ten

Bron: Allerhande 5 met Ottolenghi

Voor 4 personen 

1 bakje kastanjechampignons, gehalveerd  
1 potje gemarineerde artisjokharten  
1 courgette 
1 el gedroogde oregano of basilicum  
1 bakje cherrytomaten, gehalveerd 
50 g pijnboompitten 
 
Verhit de grillpan. Doe de champignons in een schaal en besprenkel met 2 el olie uit het potje artisjokharten. Schep om en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril 4 min. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de courgette in plakken van 1 cm. Doe in een schaal en besprenkel met 2 el olie uit het potje artisjokharten. Schep om en bestrooi met de oregano/basilicum en eventueel peper en zout. Gril in 1 of 2 porties in 3 min. beetgaar. Keer halverwege.
Halveer de artisjokharten. Meng met de tomaten. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schud regelmatig om.
Schep alle groenten door elkaar, bestrooi met de pijnboompitten en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen