Bron: Allerhande 5 met Ottolenghi (beetje aangepast)
Voor 4 personen
1/2 kg zoete aardappele
4 el olie
500 g broccoli, in roosjes
1 rode peper
1 bosje bosui, in schuine plakjes
2 tenen knoflook, in plakjes
3 el geperste sinaasappelsap gemengd met 2 el olie
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in
de lengte in parten. Meng er 2 el olie door. Verdeel ze over een met
bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 45
min. goudbruin en gaar. Keer elke 15 min. Kook na 35 min. oventijd de
broccoli 4 min. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper
in ringetjes. Verhit de resterende olie en bak de ui 1 min. Voeg de rode
peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en
verwarm nog 1 min.
Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de dressing en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten