woensdag 19 juni 2013

Zoe­te aard­ap­pel en broc­co­li

Bron: Allerhande 5 met Ottolenghi (beetje aangepast)

Voor 4 personen 

1/2 kg zoete aardappele
4 el olie 
500 g broccoli, in roosjes 
1 rode peper 
1 bosje bosui, in schuine plakjes 
2 tenen knoflook, in plakjes 
3 el geperste sinaasappelsap gemengd met 2 el olie

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in de lengte in parten. Meng er 2 el olie door. Verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout. Bak in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Keer elke 15 min. Kook na 35 min. oventijd de broccoli 4 min. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper in ringetjes. Verhit de resterende olie en bak de ui 1 min. Voeg de rode peper en knoflook toe. Bak 1 min. mee. Meng de broccoli erdoor en verwarm nog 1 min.
Schep de aardappelen op een grote schaal en meng de broccoli erdoor. Besprenkel met de dressing en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen