woensdag 19 juni 2013

Gegrilde kip met gekarameliseerde balsamicotomaatjes



Bron: Donna Hay "Fast, fresh, simple" (beetje aangepast), via Monique gekregen

Voor 2 personen:

250g cherrytomaten
125 ml balsamico (kan minder om het minder zoet te maken)
als je balsamico niet zoet is 2 eetlepels suiker, ik doe het niet
2 tenen knoflook, geperst
2 (bio)kipfilets van >100g
handje basilicumblaadjes
zakje (20) bocconcini (kleine mozzarellabolletjes) per persoon
Zeezout en peper

Verwarm de oven op 200C. Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier en leg de tomaten erop. Besprenkel met balsamico, (strooi de suiker) en bak ze 25-30 minuten, tot ze zacht en gekarameliseerd zijn. Meng olie en knoflook en bestrijk de kip ermee. Bak de kip op een voorverwarmde grillpan 4-5 min aan iedere kant, tot hij gaar is. Leg de kip op de borden en dien met de tomaat, basilicum en bocconcini. Bestrooi met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen