Bron: Allerhande 5 met Ottolenghi
Voor 4 personen:
2 el kappertjes, uitgelekt
1 el Franse, grove mosterd
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 el appelciderazijn of balsamico
120 ml olijfolie
1 kleine bloemkool, in roosjes
1 el dille, fijngesneden
50 g spinazie (zak 300 g)
20 cherrytomaten, gehalveerd
grof zeezout
zwarte peper
Maak eerst de dressing. Pureer de kappertjes met mosterd,
knoflook, azijn en wat zout en peper. Voeg flink kloppend of met de
keukenmachine op middelhoog de helft van de olijfolie in een fijn
straaltje toe. Het moet een dikke, romige dressing worden. Proef en voeg zo nodig nog zout en peper toe.
Kook de bloemkoolroosjes 3 min. in een pan kokend, gezouten
water. Giet ze af in een vergiet en spoel ze koud onder de stromende
kraan. Laat ze goed uitlekken in het vergiet. Meng de overgebleven
olijfolie met wat zout en peper door de uitgelekte bloemkool.
Laat een grillpan op hoog vuur goed heet worden. Rooster de
bloemkoolroosjes in een paar porties - leg ze niet te dicht bij elkaar.
Keer ze halverwege zodat ze aan beide kanten grillstrepen krijgen en doe
ze als ze klaar zijn in een schaal. Voeg als de bloemkool nog heet is
de dressing, dille, spinazie en tomaten toe. Schep alles door elkaar en
breng op smaak met zout en peper. Serveer de bloemkool warm of lauw.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten