vrijdag 10 augustus 2012

Cerneaux - walnotentaarjes



Anneloes, dank je wel dat ik je familiegeheim kan delen :D

Vullling:

200 g gestampte walnoten (waarvan je er 25 hele walnoten uithaalt voor op het taartje)
150 g witte basterdsuiker
125 ml ongeklopte slagroom

Deeg:
400 g bloem (geen zelfrijzend)
225 g roomboter
150 g basterdsuiker
snufje zout
1 ei

Van het deeg maak je een grote baldeeg en die verdeel je in 50 kleine balletjes. 25 balletjes voor de bodem en 25 voor de deksel. Vet de vormpjes in met gesmolten boter en bedek de bodem en de rand met de 25 deelballetjes.
Je laat de 150 gram basterdsuiker langzaam in een pannetje smelten, do er een theelepeltje water in. Als de suiker gesmolten is, voeg je er de gestampte walnoten bij en de 125 ml slagroom. Zet het vuur hoog en blijf roeren. In het begin klontert het snel aan elkaar! Vervolgens die je de vulling erin en bedek je het vormpje met een balletje deeg en doe er een walnoot bovenop.

Baktijd: ongeveer 25 minuten op 180 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen