dinsdag 21 augustus 2012

Clafoutis met bananen en peren


Super snel en super lekker
Clafoutis kan je met alle soorten fruit voorbereiden, klassieke is met kersen maar deze is ook echt goed! 

3 bananen in plakjes

125g of 6 eetlepels suiker
1 pakje vanillesuiker
3-4 peren in grove stukken
3 eieren
100 g boter
125g of 6 eetlepels bloem
1 glas melk
peper (geen fout!)
een half zakje bakpoeder


Smelt de helft van de boter in een pan. Snijd de peren en bak ze
aan beide kanten goudbruin. Tijdens het frituren, bestrooi ze met peper. Peper geeft een scherpe en interessante sensatie op de tong. Snijd de bananen en gooi ze bij de peren.

Smelt de tweede helft van de boter. Meng in een kom de bloem, suiker, bakpoeder. Maak een kuiltje in de bloem en breek de eieren in het center, giet de melk en boter. Roer alles tot je een homogene massa.
Nu giet het beslag in de bakpan over het fruit. Strijk het oppervlak.
 

Het deeg moet gedurende 35 minuten in voorverwarmde oven bij 160 ° C.

Eet warm en varieer met het fruit! Veel plezier!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen