Tabouleh, traditioneel Arabisch gerecht
Bron: Smulweb
Voor 3 - 4 personen als bijgerecht
200 gram couscous
4 trostomaten
3 bosuitjes,
verse munt (alleen blad)
verse bladpeterselie (alleen blad)
peper en zout
olijfolie
citroensap
1 bio bouillonblokje
1 pakje fetakaas (optioneel)
Snijd de tomaten heel fijn, gebruik alleen de
harde delen. Snijd de bosuitjes fijn. Neem een flinke hand munt en snijd
deze heel fijn. Neem een klein handje bladpeterselie en snijd deze heel
fijn. Meng de groente en kruiden door de couscous. Proef even of er
voldoende groente en kruiden doorzitten. De munt en peterselie moeten
wel te proeven zijn, maar geen van de smaken moet echt overheersen.
Breng nu de tabouleh op smaak met zout, versgemalen zwarte peper, een beetje extra vergine olijfolie en wat vers citroensap. Roer goed. Als het goed is, is je tabouleh nu lekker hartig, maar ook lekker fris door het citroensap. Door het vocht van de tomaat, citroensap en de olijfolie is de tabouleh ook niet droog. Optioneel verkruimel fetakaas erdoorheen.
Tabouleh is lekker bij allerlei gerechten, zoals lamskoteletten, stoofpotten met lamsvlees, kip of groenten.Breng nu de tabouleh op smaak met zout, versgemalen zwarte peper, een beetje extra vergine olijfolie en wat vers citroensap. Roer goed. Als het goed is, is je tabouleh nu lekker hartig, maar ook lekker fris door het citroensap. Door het vocht van de tomaat, citroensap en de olijfolie is de tabouleh ook niet droog. Optioneel verkruimel fetakaas erdoorheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten