woensdag 8 augustus 2012

Linzencurry met kip


Bron: Allerhande 3 2011 en voor het eerst gemaakt voor mij door mijn lieve Diana.
Het is ech onwijs lekker!

Voor 4 personen

2 potten/blikken (blonde) linzen, uitgelekt of 350 gram ongekookte
1-2 blikken kokosmelk (a 200 ml)
3 el olie
1 ui, in halve ringen
300 g kipfilet, in reepjes
1 bakje boemboe groene curry (100 g), op mijn blog staat er ook een recept voor een verse boemboe: thaise groene curry boemboe 
2 zakken verse spinazie (a 300 g)
2 zakken naan knoflook-koriander brood 

Als je de linzen niet uit de pot gebruikt moet je ze eerst 20-25 minuten in 400 ml gezouten water koken. Vervolgens uitlekken en verder  met dit recept gaan.
Doe de linzen in een pan en voeg de kokosmelk toe. Breng tegen de kook aan. Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 3 min. Voeg de kip toe en roerbak 3 min. mee. Voeg de boemboe en de linzen met de kokosmelk toe en breng aan de kook. Voeg de spinazie in delen toe tot de spinazie is geslonken. Schep de linzencurry in 4 grote kommen. Lekker met mininaans knoflook-koriander (Indiaas voorgebakken brood).

*** Kip kan je met een tofu-gehakt vervangen! Ook lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen