dinsdag 6 september 2011

Kipfilet met tijm

Voor 2 personen:

2 (bio) kipfilets
1-2 uien
600g paddenstoelen (liever dan champignons)
Aardappels
Tijm (verse is lekkerder) 1 lepel blaadjes
Bakje crème fraiche
Zout, peper, boter

Paddenstoelen en ui grof hakken. Eerst bak je ui in boter en vervolgens de paddenstoelen. Je wacht totdat hele water opgenomen wordt. Je voeg crème fraiche toe en kook je zachtjes 2-3 min. Het is belangrijk om het steeds te roeren. Zout, peper en 1/2 tijm erbij.
In aparte pan bak je kipfilet die daarvoor gezouten, gepeperd en met de rest van tijm bestrooid was. Het hoef niet gaar te zijn, gewoon eventjes.
In een ovenschaal leg je de paddenstoelen met ui, gehalveerde en met boter en zout besmeerde aardappels en kip. Je baakt het voor 40 min in 200 graden. Wat sla erbij en klaar!

1 opmerking: