maandag 5 september 2011

Sajoer volgens Janneke Vreugdenhil

Recept van mijn favo Nederlandse kokkin - Janneke Vreugdenhil

http://www.nrcnext.nl/koken/2011/09/05/ehbo/
Voor 4 personen:

voor de boemboe:
2 tenen knoflook, gepeld
1 ui, geschild en in kwarten
5 cm verse laos- of gemberwortel, in schijfjes
1 flinke theelepel sambal manis
1 theelepel bruine basterdsuiker

voor de soep:
2 eetlepels arachideolie
600 ml kippen- of groentebouillon
1 blik (400 ml) kokosmelk
2 vastkokende aardappelen, geschild en in dobbelstenen
250 gram kousenband (of sperziebonen) in stukjes
1 stengel sereh, geknoopt
100 gram taugé
100 gram spinazie
150 gram garnalen of blokjes tofu of 4 hardgekookte, gepelde eieren

Doe alle ingrediënten voor de boemboe, plus een snufje zout, in een keukenmachine of vijzel en maal of wrijf tot een pasta. Verhit de olie in een wok of soeppan. Fruit de boemboe hierin een paar minuten, tot de uien beginnen te kleuren.

Voeg de bouillon, kokosmelk, aardappelen, kousenband en sereh toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de groenten zachtjes gaar koken. Voeg op het laatst de taugé, spinazie en garnalen, tofu of eieren toe. Zet het vuur meteen uit en laat de soep voor het serveren nog een minuutje staan. Geef er gekookte rijst en extra sambal bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen