vrijdag 23 september 2011

Laxosoep van Komang-Nik

Straks meer Indonesische recepten! Ik leer hier echt veel!

Voor 4 personen:

2 cm gember - geraspt
2 cm oranje gember (optioneel)
1 chili pepertje
2 tenen knoflook
Beetje zout of een blokje bio bouillon
Klein bakje kokosmelk
400 g kipfilet in kleine blokjes gesneden
1 in dunne ringen gesneden prei
2 Klein gesneden uien of paar lente uitjes
2-3 in plakjes gesneden knoflook teentjes
Pak miehoen (rijstpasta)
Vissaus

Eerst gember met chili, zout, 2 tenen knoflook en wat water pureren, zo maak je boemboe! Dit mengsel even in een flinke scheut olie bakken. Na 1-2 minuten voeg de kip toe en bak het even. Vervolgens voeg 500 ml water en breng aan de kook. Voeg prei en op het laatst kokosmelk toe.
In aparte pan kook miehoen en leg het klaar in 4 soepkommen.
Vervolgens bak uitjes en plakjes knoflook krokant bruin.
Voeg wat vissaus naar smaak toe.

Soep over miehoen, gebaken uitjes erop bestrooien en het is hemels!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen