vrijdag 9 december 2011

Linzensoep 4

1 biopompoen met schil in stukken gehakt
olijfolie
boemboe
1 pot gepelde tomaten
1 blik kokosmelk
200g rode linzen
1L bouillon

Boemboe:
2cm geraspte gember
1/2 Spaanse peper of 1/2 lepeltje sambal oelek
2 teentjes knoflook
1 klein uitje
citroengras (kan in poeder)

Alles mengen en pureren

In een pan met dikke bodem schenk je wat olie, vervolgens frituur je de boemboe voor 2-3 minuten.
Vervolgens voeg je de pompoen toe en roerbak je het even. Daarna schenk je tomaten uit een blik en voeg je kokosmelk toe. Dat laat je even meekoken en vervolgens schenk je bouillon erbij. Nu voeg je de linzen toe en laat je alles 30-35 minuten koken. Aan het einde pureer je alles en als je wil kan je het met wat koriander bestrooien.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen